Sluit Aan het laden....

Kerstkaart laten drukken

Met Zogedrukt uw kaarten gedrukt en verzonden

Wilt u uw kerstkaarten ook laten drukken, en eventueel direct laten versturen? Dat kan! Hiervoor werken we samen met Zogedrukt. Als het ontwerp van uw kaart klaar is kunt u deze gemakkelijk en snel laten drukken via zogedrukt.nl, vandaag besteld is morgen geleverd.

Begin wedstrijd Prijzen

Kerstkaart ontwerpen 2016, Tips & Tricks

Het is bijna zover, kerstmis staat weer voor de deur. Wie aan kerst denkt, zal ongetwijfeld aan gezelligheid, eten, cadeautjes en bij elkaar zijn denken. Maar dat is niet het enige. Het sturen van kerstkaarten is ook een jaarlijkse traditie die terugkomt aan het einde van het jaar.

In deze blog zullen we je laten zien waarom een kerstkaart in 2016 er echt bij hoort.

Waarom een kerstkaart?

Een kerstkaart is een geweldige manier om je klanten te bedanken voor de samenwerking van het afgelopen jaar. Maar dat niet alleen, het is ook een kans om een ‘verwaterde vriendschap’ opnieuw leven in te blazen.

Wat is belangrijk bij het ontwerpen van een kerstkaart?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het ontwerpen van een kerstkaart.

Hoe zou je het zelf willen ontvangen?

Waarschijnlijk heb jij de afgelopen jaren al tientallen kerstkaarten gekregen. Ga eens bij jezelf na welke kerstkaarten jou aanspraken en wat voor details er op de kerstkaarten stonden. Hierdoor krijg je vaak inspiratie voor het ontwerpen van jouw kerstkaart.

Opvallen

Zorg ervoor dat de kerstkaart opvalt. Als je een kerstkaart naar een andere organisatie stuurt zal je er rekening mee moeten houden dat die waarschijnlijk tientallen kerstkaarten krijgt. Om niet op een grote stapel te belanden is het van belang dat je jouw kerstkaart dus onderscheidt van de anderen. Dit kun je doen door zelf een kerstkaart te maken of er een te laten ontwerpen. Hoe unieker je kerstkaart, hoe meer die opvalt.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik kan het verschil zijn of jouw kerstkaart wel of niet gezien wordt. Voor welke kleur(en) ga je? De keuze voor een traditionele kleur zoals rood of wit is veilig maar ook heel standaard. Misschien is het een goede keuze om voor de kleuren van je bedrijf te kiezen.

Persoonlijk

Met een kerstkaart wil je iemand bedanken of iets wensen voor de toekomst. Het is dus belangrijk dat je deze boodschap dan ook persoonlijk houdt. Een standaard tekst als ‘Merry christmas and a happy new year’ of ‘de beste wensen’ is nogal onpersoonlijk. Verdiep je eens in je zakelijke relatie. Zo weet je waar zijn/haar interesses liggen en kun je ervoor zorgen dat een kerstkaart wat persoonlijker overkomt.

Doelgroep

Voordat je een kerstkaart gaat versturen is het belangrijk dat je kijkt naar de doelgroep van jouw kerstkaart. Is jouw doelgroep bijvoorbeeld familie of kinderen? Ontwerp de kerstkaart dan in die sfeer. Is jouw doelgroep vooral zakelijke partners? Ontwerp je kerstkaart dan iets zakelijker.

Geen taalfouten

Taalfouten zijn absoluut not done in een kerstkaart. Het zorgt ervoor dat de kerstkaart snel aan de kant wordt gelegd en niet meer serieus wordt genomen. Laat de kerstkaart dus eerst door meerdere personen controleren voordat je deze verstuurt.

Trends

Je zou het haast niet denken, maar er zijn ook trends op het gebied van kerstkaarten. Als we kijken naar 2015 komen de volgende drie trends naar voren: Persoonlijke foto’s op de voor- of binnenzijde van de kerstkaart. Een foto op jouw kerstkaart maakt deze namelijk uniek. Het voordeel van deze kerstkaart is dat deze gelijk opvalt bij de ontvanger en hier dus ook meer aandacht aan schenken. Kerstkaarten met bijzondere letters waren ook een trend in 2015. Een speciaal lettertype en kleurrijke letters vormden de basis van deze kerstkaarten Kaartjes met felle en bonte kleuren waren ook populair in 2015. Het voordeel van deze kerstkaarten was dat ze direct opvielen en je vrolijk maakten.

De verwachte trends van 2016 zien er als volgt uit:

Persoonlijke foto’s op je kaart zullen het deze kerst opnieuw zijn. Een foto van jouw medewerkers of van jezelf zullen ervoor zorgen dat jouw kerstkaart goed opvalt bij je klant. Een andere trend die wordt verwacht zijn de kerstkaarten met bedrijfslogo. Wat hiermee bedoeld wordt is een zakelijke kerstkaart, die er strak en stijlvol uitziet, maar die toch een persoonlijke tint heeft door middel van het logo van je bedrijf. Deze kaart gaat gepaard met een persoonlijke tekst aan de binnenkant van de kerstkaart. De laatste trend die wij zien is een zogeheten kalenderkaart. Door een kalenderkaart te versturen zorg je ervoor dat jouw kerstkaart niet alleen met kerst op het bureau van jouw ontvanger staat, maar misschien wel het hele jaar. Veel voorkomende kalenderkaarten zijn de kaarten in de vorm van een pennenbakje.

Op tijd verzenden

Wanneer moet je jouw kerstkaart de deur uit doen? Je wilt natuurlijk niet op de grote stapel van kerstkaarten belanden, maar je wilt ook niet te laat of veel te vroeg zijn met jouw kerstkaart. Kerstkaarten worden in de maand december verstuurd, maar niet voordat ‘Sinterklaas het land uit is’. Vanaf 6 december is het mogelijk om jouw kerstkaarten te versturen. Als je kerstkaarten naar het buitenland wilt versturen is het verstandig om het in week 49 (5 t/m 11 december) te doen. Als je jouw kerstkaarten in eigen land wilt versturen mag dit nog een week later. Hierdoor zal je niet alleen de kerstdrukte voor zijn, maar zorg je er ook voor dat jouw kerstkaart nog op tijd is voor de bedrijven die richting kerst al dicht gaan.

Let op: Houdt er rekening mee dat PostNL 3-4 werkdagen aanhoudt voor het bezorgen van je kerstkaarten.

Retouradres

Zorg dat er op jouw kerstkaart altijd een retouradres geplaatst staat. Mocht de kaart nu niet bezorgd kunnen worden dan kan deze nog retour worden gestuurd. Dit is niet de enige reden waarom je jouw retouradres op de kaart moet zetten. Je geeft de ontvanger hierdoor ook een kans om jou een bedankbrief of een kerstkaart terug te sturen.

Wat kost het versturen van een Kerstkaart?

Er zit een aardig verschil tussen het versturen van fysieke kaarten of verzending via e-mail. Voor beide opties hebben wij een overzicht gemaakt, deze is hier te vinden.

Wist je dat…

Heb je geen tijd of lukt het je niet om zelf een kerstkaart te maken? Laat je professionele kaart dan ontwerpen door een van onze ontwerpers. Naast een drukklare versie kun je er ook voor kiezen om jouw kaart digitaal te laten versturen vanuit jouw mailadres. Wij verzenden jouw eindejaars nieuwsbrief voorzien van jouw kerstkaart dan naar je klanten

Begin wedstrijd Kerstkaart mailen

Ben je ontwerper? Registreer je nu! Lees meer
32%
()

Uploaden annuleren