Sluit Aan het laden....

FAQ

Bespaart u tijd!

  • Aan de slag
  • Prijzen & betalingen
  • Wedstrijdbeheer
  • Kies winnaar

Kan ik een bedrijfsnaam + logo wedstrijd plaatsen?

Helaas is dit niet mogelijk vanwege verschillende redenen. U komt dan in de situatie dat de ene ontwerper de naam verzint en de andere ontwerper een logo ontwerpt wat u aanspreekt. Dan zit u met de verdeling van het prijzengeld. Tevens is het in namenwedstrijden niet mogelijk om ontwerpen in te sturen. Start dus altijd eerst een namenwedstrijd en pas als u een naam heeft, een logo wedstrijd.

Hoe werkt een poll?

Op het moment dat er ontwerpen zijn ingezonden in uw wedstrijd, kunt u een poll starten. Het aanmaken van een poll is een mooie manier om uw vrienden, collega's en familie te laten stemmen op ontwerpen. U kunt maximaal 10 ontwerper selecteren en dan de poll starten. U krijgt een unieke link die u kunt mailen aan uw contacten zodat zij hun stem kunnen uitbrengen.

Hoe wijs ik een winnaar aan?

Een winnaar aanwijzen is erg simpel; ga naar de wedstrijdpagina en zorg ervoor dat u bent ingelogd!

1. Login
2. Ga naar ontwerpwedstrijden → mijn wedstrijden
3. Klik op de wedstrijd titel
4. Ga naar winnaars in het linker menu
5. Klik op de groene knop `selecteer winnaar`
6. U kunt het winnende ontwerp selecteren en daarna op bevestigen klikken.

Hoe werkt de finaleronde?

U kunt finalisten selecteren op het moment dat minimaal 2 ontwerpers meedoen in uw ontwerpwedstrijd. U kunt finalisten selecteren zolang de wedstrijd loopt. Nadat u finalisten hebt geselecteerd kunnen zij alleen nog ontwerpen uploaden in de wedstrijd. Overige ontwerpers zijn uitgesloten.

Wanneer moet ik een winnaar selecteren?

U kunt een winnaar aanwijzen vanaf de 4e dag dat uw wedstrijd online is op onze site. U hoeft dus niet te wachten tot de einddatum van de wedstrijd. Na einddatum van de wedstrijd heeft u nog 45 dagen om een winnaar te kiezen.

Wat zijn de regels inzake vrijgeven van contactgegevens?

Het openbaar maken van uw e-mailadres en/of telefoonnummer(s) in ontwerpen, avatar, gebruikersnaam of in reacties is op onze site niet toegestaan. Dit omdat wij alle ontwerpers en opdrachtgevers dezelfde kansen willen geven.

Alle communicatie tussen ontwerper en opdrachtgever hoort via onze website te verlopen. Wordt hier niet aan voldaan volgt er een officiële waarschuwing die kan leiden tot verwijdering van onze site.

Hoe werkt de ranking in een ontwerp wedstrijd?

Alleen de opdrachtgever kan stemmen. De ontwerpen die het hoogst zijn beoordeeld komen bovenaan te staan omdat deze de grootste kans hebben om het winnende ontwerp te worden.

Hoe zit het met auteursrechten?

Alle ontwerpers op de site gaan er mee akkoord dat ze alle mogelijke rechten afstaan als zij een wedstrijd hebben gewonnen. U hebt dus alle recht om het ontwerp voor allerlei doeleinden te gebruiken. Bij een privé project dient u zelf met de ontwerper de rechten af te stemmen.

Op welke manieren kan ik mijn wedstrijd betalen?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt betalen. In Nederland accepteren we de volgende betaalmethodes. iDEAL, PayPal, Creditcard, Mister cash en bankoverschrijving.

Wanneer wordt de wedstrijd online geplaatst?

De wedstrijd wordt online gezet na ontvangst van de betaling. Bij betaling met credit card of een andere directe betalingsmethode staat de wedstrijd meteen online. Bij een bankoverschrijving kan dit enkele dagen duren.

Wat wordt wel en wat wordt niet toegestaan in een ontwerp?

Wij kunnen namen en website adressen niet meer toestaan in de ingezonden ontwerpen vanwege wildgroei van reclame op onze site. Het is wel toegestaan een eigen logo of icoon te gebruiken voor de herkenbaarheid van de ontwerpen maar zonder naam of url. lees meer

100% kwaliteitsgarantie, zo simpel is het!

No cure, no pay! Alle wedstrijden zijn standaard voorzien van de 100% Kwaliteitsgarantie. Het uitgangspunt is altijd het beste ontwerp voor u te vinden. Bent u niet tevreden of dreigt de wedstrijd in de soep te lopen, dan helpen we u graag. Zo kunnen we u advies geven over een betere briefing of de einddatum van uw wedstrijd aanpassen.

Wat zijn de regels bij bewijs van samenspanning?

In onze algemene voorwaarden wordt gemeld dat samenspanning tussen opdrachtgever en ontwerper niet is toegestaan. Wordt hier niet aan voldaan en is er bewijs dat er daadwerkelijk sprake is van samenspanning of dat opdrachtgever en de winnende ontwerper dezelfde persoon zijn, zal de winnaar van de wedstrijd worden verwijderd en het prijzengeld van deze wedstrijd worden verdeeld.

Mijn ontwerp heeft de wedstrijd gewonnen, wanneer word ik betaald?

De winnende ontwerper van een wedstrijd dient binnen 5 werkdagen de correcte bestanden aan te leveren aan de opdrachtgever door de bestanden te uploaden in de wedstrijd. Ontwerpen-voor-geld.nl betaalt ontwerpers elke 2 weken uit. Het betaalschema kan de ontwerper terug vinden onder het kopje betalingen.

De betaling vindt plaats via SEPA of via Paypal.

Hoe maak ik als ontwerper een betaling aan met BTW?

1. Maak zelf factuur waarbij het gefactureerde bedrag ex BTW gelijk is aan het prijzengeld . Het bedrag op uw factuur dient gelijk te zijn aan het bedrag dat u laat uitbetalen. Dus als u bijvoorbeeld twee wedstrijden heeft gewonnen, hoeft u geen twee betalingen aan te maken, maar kan u beide prijzen in 1 betaling met 1 factuur laten uitbetalen. U kunt de volgende NAW gegevens op uw factuur zetten: Crowdsite B.V. Doesburgstraat 13 7575EN Oldenzaal 2. Log vervolgens in en ga naar betalingen en kies voor de optie factuur, en vul het bedrag in zonder BTW. 3. Ga naar stap twee, vul daarin alle factuur gegevens in en upload vervolgens uw factuur (door op browse te klikken). U krijgt de melding factuur succesvol geupload. Let op de verplichte notatie van het ING bankrekeningnummer en van het BTW nummer. 4. Klik op stap 3 en controleer de gegevens. 5. Klik op betaling toevoegen en uw betaling is toegevoegd en wordt bij de volgende betalingsronde uitbetaald. 6. Ter info: indien het bedrag op uw factuur substantieel afwijkt van de aangemaakte betaling zullen we het bedrag niet uitbetalen en dient u eerst een correcte factuur aan te leveren.

Hoe wordt de gegarandeerde vergoeding verdeeld als een opdrachtgever geen winnaar kiest?

Bij een wedstrijd met een gegarandeerde vergoeding waarbij de opdrachtgever geen winnend ontwerp heeft geselecteerd wordt de volgende verdeelsleutel gehanteerd: bij wedstrijden met een gegarandeerde vergoeding van minder dan 100 euro wordt het verdeeld onder max. 3 ontwerpers die hebben mee gedaan aan de wedstrijd. Wedstrijden met een vergoeding van meer dan 100 euro wordt het verdeeld onder max. 5 ontwerpers. Het prijzengeld wordt verdeeld 45 dagen na de einddatum van wedstrijd door ontwerpen-voor-geld.nl.

Wanneer krijg je als ontwerper XP's?

Je krijgt als ontwerper voor allerlei dingen XP's. Als je ontwerpen bijvoorbeeld winnen of beoordeeld worden door opdrachtgevers. Benieuwd hoe jij je ervaring hoger kunt krijgen? Kijk op de XP pagina van je profiel.

De wedstrijd is afgelopen maar er is nog geen winnaar uitgeroepen, wat nu?

Voor ontwerpwedstrijden met gegarandeerde vergoedingen is het duidelijk; als de opdrachtgever geen winnaar uitroept zullen wij dat doen. We zullen eerst de opdrachtgever vragen een winnaar uit te roepen, als 45 dagen na einddatum van de wedstrijd er nog steeds geen winnaar is uitgeroepen, dan zullen wij actie ondernemen en de winnaar uitroepen.

Bij wedstrijden waarvan de vergoeding niet is gegarandeerd zal het bedrijf een winnaar moeten uitroepen aangezien wij daar geen invloed op kunnen uitoefenen. Echter het bedrijf is niet verplicht om een winnaar uit te roepen, vandaar dat het een wedstrijd betreft met een niet gegarandeerde vergoeding. Wel herinneren we deze bedrijven regelmatig tot na het aflopen van de wedstrijd dat ze een winnaar moeten uitroepen. Het is voor ontwerpers namelijk vervelend als ze meedoen aan een wedstrijd waarbij er uiteindelijk geen winnaar wordt uitgeroepen.

Kan ik mijn ontwerpen terugtrekken uit een wedstrijd?

Ja, dat kan. Als je niet tevreden bent over je ontwerp of als het teveel lijkt op een eerder ingezonden ontwerp, kun jij je ontwerpen uit de wedstrijd verwijderen. Als je inlogt en je gaat naar de betreffende wedstrijd kun je jouw ontwerp verwijderen door bovenaan het ontwerp op het rode kruis te klikken.

Welke lettertypes kan ik gebruiken in mijn ontwerpen?

Zolang de licentie van een font het toelaat mag je deze gebruiken in je ontwerpen.

Wat moet ik doen als ik zie dat iemand anders mijn werk kopieert?

Wanneer je ziet dat iemand anders gebruik maakt van jouw werk of van stockmateriaal dan kun je dat aan ons melden via de fraudeknop. Wij zullen het ontwerp dan beoordelen en eventueel verwijderen van de website.

Wat gebeurt er met mijn ontwerpen die niet tot winnend ontwerp zijn gekozen?

Die zijn en blijven van jou, je kunt hier dus mee doen wat je wilt.

In welke bestandsformaten moet ik mijn ontwerpen aanleveren?

Bij de wedstrijd beschrijving kun je vinden in welke formaten je de ontwerpen moet aanleveren.

Krijg ik een factuur voor mijn betaling?

Ja, wanneer je een wedstrijd start wordt er door ons systeem automatisch een factuur aangemaakt die gedownload kan worden.

Hoe lang duurt een wedstrijd?

Standaard duurt een wedstrijd 2 weken, je kunt er echter voor kiezen om dit te verkorten (minimaal 1 week) of te verlengen naar maximaal 6 weken.

Zijn de getoonde bedragen exclusief BTW?

Alle bedragen op onze website worden getoond zonder BTW. Als je een wedstrijd start is het prijzengeld exclusief BTW, de factuur wordt dan door ons systeem aangemaakt met 21% BTW.

Hoe kan ik communiceren met ontwerpers?

U kunt communiceren met de ontwerpers door naar het wedstrijd forum te gaan. In het forum kunt u algemene opmerkingen plaatsen en toelichting geven op uw briefing. Ook kunt u op een ingezonden ontwerp klikken en zo laten weten wat u van het ontwerp vindt en welke aanpassingen er eventueel gedaan moeten worden. Daarnaast kunt u een ontwerper altijd een privé bericht sturen als hij/zij dit toelaat.

Hoe kom ik aan de gegevens van een ontwerper?

U kunt via het chat systeem heel makkelijk met de ontwerper communiceren. Als u een winnaar hebt gekozen wordt ook het telefoon nummer zichtbaar als de ontwerper dit heeft ingesteld.

Kan ik bestanden uploaden bij mijn wedstrijd?

Dat kan, als je een wedstrijd start kun je verschillende bestanden toevoegen. Deze kunnen de ontwerpers dan downloaden/ gebruiken.

Hoe weet ik of de inzendingen van mijn ontwerp wedstrijd 100% origineel zijn?

Bij Ontwerpen-voor-geld.nl hebben we een fraude systeem waar we allemaal melding op kunnen maken. Zowel ontwerper als opdrachtgever en wij zelf, hiermee scheiden we voor 99% het kaf van het koren. Het is verstandig om tegen het eind van uw wedstrijd te controleren of het beoogde winnende ontwerp daadwerkelijk origineel is. Zoek op het internet naar vergelijkbare ontwerpen (wij kunnen u daarmee helpen). U kunt hierbij bijvoorbeeld gebruik maken van een in beelden gespecialiseerde zoekmachine zoals PicScout of Google images. Ontwerpers die gebruik maken van een niet origineel ontwerp, krijgen een waarschuwing en worden na 3 waarschuwingen van onze site verwijderd. Als er een melding wordt gemaakt van mogelijk inbreuk op rechten van derden, dan geeft Ontwerpen-voor-geld.nl dit onmiddellijk aan u door.

Uit hoeveel ontwerpen kan ik kiezen wanneer ik een wedstrijd plaats?

Dat is heel erg afhankelijk van de vergoeding die u aan uw wedstrijd hangt. Feitelijk komt het erop neer dat hoe hoger de vergoeding is hoe meer ontwerpen er ingezonden zullen worden. Let er wel op dat alleen het prijzengeld nooit een garantie is voor veel ontwerpen. Er zijn wel een aantal manieren waarop je de kans op meer ontwerpen kunt vergroten. Zo kun je bijvoorbeeld de wedstrijd garanderen. Daarnaast wordt communicatie door de ontwerpers op prijs gesteld. Ook een goed geschreven briefing helpt bij het verkrijgen van meer ontwerpen.

Hoe kan ik een ontwerper of freelancer beoordelen?

Op onze website bestaat de mogelijkheid ontwerpers of freelancers te beoordelen. Dit helpt andere opdrachtgever bij het selecteren van een winnaar en houdt de ontwerper gefocust. U kunt alle beoordelingen vinden in het profiel van de ontwerper of freelancer.

Wat zijn de regels om een ontwerper of freelancer te kunnen beoordelen?

  • Een opdrachtgever kan een ontwerper of freelancer 1 x beoordelen
  • U kunt alleen de winnaar van uw wedstrijd of de freelancer aan wie uw project is toegekend beoordelen
  • De freelancer of ontwerper kan de beoordeling niet verwijderen

Zo bent u ervan verzekerd dat alle beoordelingen goed zijn onderbouwd en door echte mensen zijn gegeven.

Kan een opdrachtgever wedstrijden voor de einddatum beëindigen?

Dat kan. We doen dit omdat de opdrachtgever dan zijn/haar keuze heeft gemaakt. We begrijpen dat dit vervelend is voor ontwerpers die net ergens mee bezig zijn. Maar de kans dat een ontwerp wint terwijl de opdrachtgever haar keuze al heeft gemaakt is hoogst onwaarschijnlijk.

Wat als hét ontwerp er niet tussen zit?

Er bestaat altijd een kleine kans dat geen enkel ontwerp voldoet aan de door uw gestelde eisen.We hebben een succespercentage van 97%, de kans dat u geen geschikt ontwerp vindt is dus erg klein. Dat is een risico dat niet valt uit te sluiten maar dat risico hebben wij zoveel mogelijk willen beperken. Het is onze ervaring dat als een bedrijf zich aan onze adviezen houdt, er een ruime keuze is en er altijd een inzending bijzit die bij uw bedrijf past.

Kan ik mijn wedstrijd terugtrekken bij een gegarandeerde vergoeding?

Nee, dat is niet mogelijk, immers dat druist in tegen het principe van een gegarandeerde vergoeding. Er dient een winnaar te worden uitgeroepen, hierop rekenen de ontwerpers die meedoen aan een wedstrijd met gegarandeerde vergoeding.

Ben ik verplicht een winnaar te kiezen?

Het is een wedstrijd en dus daar hoort in principe een winnaar bij. Bij een wedstrijd met een gegarandeerde vergoeding bent u daarom verplicht een winnaar te kiezen. Bij een wedstrijd met een niet-gegarandeerde vergoeding, bent u niet verplicht een winnaar te kiezen, alleen als er een ontwerp naar uw smaak tussen zit.

Waarom raden jullie een wedstrijd met gegarandeerde vergoeding aan?

Wij van Ontwerpen voor geld adviseren om als bedrijf te kiezen voor het uitschrijven van een wedstrijd met een gegarandeerde vergoeding. Bij wedstrijd met een gegarandeerde vergoeding krijgt u meer inzendingen en van betere ontwerpers, omdat deze de garantie hebben dat er een vergoeding wordt uitgekeerd. Wel bent u bij deze wedstrijdvorm altijd verplicht een winnaar te kiezen.

Waarom raden jullie een wedstrijd met gegarandeerde vergoeding aan?

Bij een gegarandeerde wedstrijd betalen we altijd een ontwerper uit. Dit geeft ontwerpers meer vertrouwen en daarmee kunt u een beter resultaat verwachten en meer inzendingen. De niet goed, geld terug garantie komt hiermee te vervallen.

Hoe ontvang ik de ontwerpen wanneer ik een winnaar geselecteerd heb?

Wanneer je een winnaar geselecteerd hebt dient de ontwerper alle benodigde bestanden te uploaden. Dit gaat eenvoudig via de chat, wanneer de ontwerper alle bestanden heeft geupload kun je eenvoudig alles downloaden.

Kan ik finalisten selecteren na einddatum van de wedstrijd?

Nee, er kunnen alleen finalisten worden geselecteerd binnen de looptijd van de wedstrijd. Wel kunt u de einddatum van de wedstrijd aanpassen. Een wedstrijd mag maximaal 6 weken actief zijn op onze site.

Ben ik verplicht een finaleronde te starten?

Nee, een finaleronde is een extra service en dus niet verplicht. U kunt altijd een winnaar selecteren.

Wat als ik geen winnaar wil selecteren?

Het mooiste is natuurlijk dat er een winnaar wordt geselecteerd.

Bij een gegarandeerde wedstrijd wordt het prijzengeld verdeeld als u geen winnaar selecteert.

Heeft u niet gegarandeerde wedstrijd gestart, betaalt u alleen het startbedrag. Het restbedrag betaalt u alleen wanneer er een winnaar wordt aangewezen.

Welke commissies rekenen jullie?

Hoe zijn de prijzen opgebouwd bij ontwerp wedstrijden?

Dat is heel simpel, onze kosten zijn 30% van het prijzengeld. 70% gaat naar de ontwerper. Daarmee zijn wij één van de goedkoopste ontwerp sites. Voor extra opties als een besloten wedstrijd worden extra kosten in rekening gebracht

 

Mag ik domeinnamen registeren tijdens een wedstrijd?

Een opdrachtgever registreert soms tijdens de looptijd van de wedstrijd meerdere namen zodat hij/zij zeker weet dat deze naam niet door een ander wordt geregistreerd. Als de opdrachtgever, na het kiezen van de winnende naam, de overige geregistreerde namen commercieel wil gebruiken of gebruikt, hoort hier een vergoeding tegenover te staan.

Worden de namen niet gebruikt en/of wordt de registratie opgezegd is een vergoeding niet vereist.

Ben je ontwerper? Registreer je nu! Lees meer
32%
()

Uploaden annuleren